Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime - Articol 2315


Articol 2315

Berea

Un profesor de filozofie statea in fatza studentilor sai avand cateva obiecte in fatza lui. Cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare si a inceput sa-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5 cm. Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin!
Au fost cu totii de acord ca este plin! Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere.
Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost din nou de acord ca este plin! Si au ras. Apoi a luat o cutie cu nisip si l-a turnat in borcan, scuturandu-l usor.Desigur nisipul a umplut spatiul ramas liber.

Acum, spuse profesorul, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viatza voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante: familia, partenerul, sanatatea si copiii vostrii, lucruri care, chiar daca totul este pierdut si numai ele au ramas, viatza voastra tot ar fi completa.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina.
Nisipul reprezinta lucrurile mici care completeaza restul.
Daca puneti in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele. La fel se desfasoara si viatza voastra, daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt.
Jucati-va cu copiii vostrii, faceti-va timp pentru controale medicale, duceti-va partenerul la dans. Va ramane mereu destul timp sa mergeti la servici, sa faceti curat in casa, sa dati o petrecere sau sa duceti gunoiul.
Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de lucrurile care intr-adevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile, restul este doar nisip.

Acum urmeaza partea comica a povestirii! : ) )
Un student a luat borcanul, care cu toti erau de acord ca este plin, si a turnat in el o sticla de bere! Berea a umplut spatiile ramase libere si a umplut cu adevarat borcanul!

Morala: Nu conteaza cat de plina iti este viatza, mereu ramane loc pentru o bere!

Categorie: Povestiri Intelepte
Autor:
Trimite unui prieten!
Nota actuala: 9.82 (din 11 note acordate) - Acorda o nota!
Articol vizualizat de 2035 ori!

Comentarii
In timp ce citeam, eu ma gandeam la apa, ca loc liber tot mai este, dar nu la bere. Nu sunt de acord cu morala si cu gramatica. Nisipul in cadrul povestirii, este praf in ochi si cu asta pierzi cei important in viata.Corect a spus dascalul. Oricum nota 10.
(Comentariu introdus de Vilson Bela. Data introducere: 2007-01-01 00:00:00)

Scuze, din cauza vitezei, fac si eu greseli. Nu-mi plac din punct de vedere gramatical, inlocuirea unor litere cu tz, sh, etc. Efectiv ma supara.
(Comentariu introdus de Vilson Bela. Data introducere: 2007-01-01 00:00:00)

pt Vilson Bela: inainte sa atragi atentia tuturor persoanelor intr-un mod enervant, mai studiaza un pic gramatica limbii romane;)
(Comentariu introdus de Ramona Rusanescu. Data introducere: 2007-01-01 00:00:00)

Ramona esti o fufa, nu se fac comentarii la un comentariu. Vilson Bela a fost OK si dat nota 10. Tu ai nota ZERO.
(Comentariu introdus de Titlu. Data introducere: 2010-07-08 19:06:53)

Ramona esti o fufa, nu se fac comentarii la un comentariu. Vilson Bela a fost OK si a dat nota 10. Tu ai nota ZERO.
(Comentariu introdus de Titlu. Data introducere: 2010-07-08 19:09:11)

Website-ul nu este raspunzator pentru comentarii!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii
Cautare personalitati in dictionar

Meditatii
Sondaje
Cazare Creare site

© Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime
© 1411434547

Dictionar   Meditatii   Creare site